Kelemen Hunor a purtat discuții cu Viktor Orbán și Marcel Ciolacu

Kelemen Hunor a purtat discuții cu Viktor Orbán și Marcel Ciolacu

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a avut, miercuri, la București, convorbiri tête-à-tête cu premierul ungar Viktor Orbán, urmate mai apoi de discuții cu premierul ungar și cu prim-ministrul român Marcel Ciolacu.

În cadrul primei întâlniri, cei doi politicieni au discutat despre provocările cu care se confruntă comunitatea maghiară din România, cu un accent deosebit pe anul electoral 2024.

În acest context, Kelemen Hunor a arătat că "trebuie să fim prezenți în fiecare instituție în care se iau decizii despre noi, maghiarii.”

”Alegerile din 2024 nu se referă doar la următorii patru ani, ci pe termen lung acestea vor determina condițiile în care vom trăi în această țară și în Uniunea Europeană", a afirmat Kelemen. Europa are nevoie de schimbările pe care opinia publică europeană le cere astăzi. Un sondaj recent arată că peste 60% dintre cetățenii europeni sunt nemulțumiți de activitatea Comisiei Europene și peste 60% sunt pro-UE.

"Acest lucru confirmă ceea ce am tot spus: nu Uniunea Europeană este problema, ci deciziile proaste care au fost luate. Noi, maghiarii, vrem ca Uniunea Europeană să se schimbe în bine și vrem ca și comunitatea noastră să aibă o voce și o forță în Europa! Acesta este interesul nostru comun în Bazinul Carpatic. Pe 9 iunie, cei care vor vota pentru UDMR vor vota pentru victoria comunității maghiare", a adăugat președintele UDMR.

După întâlnirea comună cu prim-miniștrii României și Ungariei, Kelemen Hunor a subliniat că "România și Ungaria au multe interese comune în regiune, care pot fi reprezentate împreună la Bruxelles”.

”Dacă statele membre ale fostului bloc comunist din Europa Centrală și de Est cooperează în cadrul Uniunii, va fi mult mai ușor pentru fiecare să-și apere interesele", a conchis președintele UDMR.

pe aceeași temă

Hírlevél