Prima pagină > Ştiri
Cseke Attila: Trebuie garantate sursele de venit pentru administrațiile locale
Cseke Attila: Trebuie garantate sursele de venit pentru administrațiile locale
02.11.2017 | Senat

„UDMR continuă să susțină principiul că administrațiile locale au nevoie de mai multă autonomie financiară. Am spus acest lucru și în campania electorală și, în baza aceluiași principiu, acționăm și acum în Legislativ: o parte cât mai însemnată a veniturilor încasate la nivel local trebuie să rămână în gestiunea administrațiilor locale. Impozitul pe venitul personal este una dintre cele mai mari surse de venit ale administrației publice locale, însă din cauza sistemului centralizat, numai o parte din sumele generate vor fi returnate bugetelor administrației publice locale în cadrul redistribuirii sumelor de la București. Plenul Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată, a respins ieri inițiativa Uniunii prin care am propus creșterea procentului redistribuit din impozitul pe venit de la 71,5%, cât este în prezent, la 80%”., a declarat Cseke Attila, liderul grupului UDMR din Senat.


Uniunea Europeană periclitează sistemul Schengen
Uniunea Europeană periclitează sistemul Schengen
25.10.2017 | Uniunea Europeană

Cetățenii Uniunii Europene care sunt afectați direct de controlul frontierelor din interiorul teritoriului Schengen sunt indignați pe bună dreptate - crede Csaba Sógor. Politicianul UDMR și-a exprimat punctul de vedere la sesiunea plenară din Strasbourg, explicând că menținerea controalelor înlăuntrul granițelor interne înseamnă periclitarea sistemului Schengen, una dintre cele mai importante realizări ale Uniunii Europene.


Comemorarea Revoluției Maghiare din 1956 în Canada
Comemorarea Revoluției Maghiare din 1956 în Canada
23.10.2017 | Sărbătoare

Suntem vrednici de memoria eroilor Revoluției Maghiare din 1956 numai dacă putem învinge spiritul defetist și egoismul și dacă suntem capabili să lucrăm împreună pentru ca oriunde să trăim, să fim liberi - a spus Csaba Sógor în discursul său din Montreal, unde a sărbătorit împreună cu comunitatea maghiară ziua de 23 octombrie.


Împlinirea a 500 de ani de la Reforma Protestantă a fost sărbătorită la Bruxelles
Împlinirea a 500 de ani de la Reforma Protestantă a fost sărbătorită la Bruxelles
17.10.2017 | Parlamentul European

Împlinirea a 500 de ani de la Reforma Protestantă a fost sărbătorită la Bruxelles în cadrul unor evenimente centrate pe Transilvania. Europarlamentarul UDMR Csaba Sógor a invitat corul Institutului Teologic Protestant din Cluj-Napoca să cânte în mai multe locații din capitala europeană. Cu această ocazie s-a inaugurat și expozitia despre Reforma Protestantă realizată de elevii din Liceul Teologic Reformat Lórántffy Zsuzsanna din Oradea.

 

 


Căminul ecumenic de vârstnici din Locodeni/ Lókod sărbătorește 25 de ani
Căminul ecumenic de vârstnici din Locodeni/ Lókod sărbătorește 25 de ani
08.10.2017 | Sărbătoare

În urmă cu 25 de ani Căminul ecumenic de vârstnici “Rozália Kiss” a pornit ca și o inițiativă unică în Locodeni/Lókod. Căminul este și astăzi un centru la fel de important în regiune, ca și acum 25 de ani - a spus Csaba Sógor pe 7 octombrie. Deputatul din Parlamentul European a sărbătorit sâmbătă împreună cu locuitorii din sat.


Uniunea Europeană ar trebui să promoveze dialogul între majoritate și minorități
Uniunea Europeană ar trebui să promoveze dialogul între majoritate și minorități
05.10.2017 | Uniunea Europeană

Uniunea Europeană ar trebui să promoveze dialogul între majoritate și minorități - a spus astăzi Csaba Sógor în Parlamentul European. În opinia politicianului UDMR Uniunea Europeană acționează în mod corespunzător când condamnă încălcarea drepturilor în afara teritoriului său, însă ar trebui să ia cunoștință și de problemele de drepturile omului și de protecția minorităților din interiorul său.


Magyar Lóránd: Sătmărenii doresc un punct de trecere a frontierei cu statut permanent, în județul lor
Magyar Lóránd: Sătmărenii doresc un punct de trecere a frontierei cu statut permanent, în județul lor
31.10.2017 | Camera Deputaţilor

În județul Satu Mare sunt trei puncte de trecere a frontierei româno-ungare cu caracter temporar: Bercu-Garbolc, Peleș-Zajta și Horea-Ömböly. La nivel de miniștri de Externe s-a stabili că dintre cele zece puncte de trecere, care funcționează temporar,  două vor obține statut permanent. Dorința sătmărenilor este ca cel puțin una din aceste două vămi să fie în județ, pentru că astfel, distanța spre rețeaua internațională de autostrăzi s-ar scurta cu până la 120 kilometri, iar 17 localități, izolate până acum, ar fi reintegrate în circuitul internațional. Un nou punct permanent de trecere a frontierei ar deservi cel puțin 40.000 de oameni”, a arătat, azi, 31 octombrie, deputatul UDMR din județul Satu Mare, Magyar Lóránd, într-o declarație politică, adresată plenului Camerei Deputaților.


Tánczos Barna: UDMR  în continuare nu poate să sprijine OUG privind plățile defalcate de TVA
Tánczos Barna: UDMR în continuare nu poate să sprijine OUG privind plățile defalcate de TVA
31.10.2017 | Camera Deputaţilor

Ordonanța de Urgență a Guvernului care impune societăților comerciale plata defalcată a TVA este bazată pe argumente nefondate.  Evaziunea fiscală nu poate fi redusă prin introducerea unor măsuri care să distrugă și companiile care până în prezent au plătit TVA-ul la timp. Acest proiect, dacă va intra în vigoare la 1 ianuarie, va afecta în mod dezastruos întreaga economie a țării. Grupul UDMR din Senat nu a susținut prin vot adoptarea proiectului de act normativ”, a subliniat senatorul Uniunii, Tánczos Barna, membru în Comisia economică a Senatului, după dezbaterea în plen, în calitate de primă Cameră sesizată, a proiectului de lege inițiat de Guvern.