Prima pagină > Interviuri
"Aştept decizia preşedintelui Băsescu în cazul Rozáliei Biró, nu-mi retrag propunerea" - Interviu RFI (AUDIO)
06.08.2014 | Cultură , Guvern

Rozália Biró are toate calităţile pentru a conduce Ministerul Culturii. O spune la RFI preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. El precizează că nu-şi va retrage propunerea şi că aşteaptă decizia preşedintelui Traian Băsescu. Liderul Uniunii recunoaşte că nu ştia de farsa jucată de un post de radio local Rozáliei Biró.

"Nici maghiarii și nici românii nu cred că soluția va veni de la Moscova; a crescut încrederea în instituțiile UE" - Interviu Agerpres

Încrederea maghiarilor din România în instituțiile europene este mai mare decât în instituțiile naționale și a crescut în contextul crizei din Ucraina, iar pentru comunitatea maghiară din țara noastră este important ca unele aspecte care privesc siguranța identității naționale să fie în competența Uniunii Europene, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, președintele UDMR, Kelemen Hunor.

"Nu sunt de acord cu declaraţiile premierului Ponta despre Mihăieş" - Interviu RFI
08.05.2014 | Cultură

Ministrul Culturii nu este de acord cu premierul Victor Ponta, care l-a calificat "fascist" pe fostul vicepreşedinte al ICR, Mircea Mihăieş. Kelemen Hunor spune la RFI că personal, a lucrat bine cu Horia-Roman Patapievici şi cu Mircea Mihăieş.

"După dispariţia PUNR şi a PRM, extremiştii s-au împrăştiat în toate partidele"

- UDMR se întoarce la guvernare după doi ani, într-o coaliție cu PSD, de data asta. Care sunt liniile roșii ale UDMR în acest mariaj?

Există riscul ca descentralizarea să nu se facă în următorii trei ani - Interviu RFI
13.01.2014 | descentralizare

Guvernul trebuie să modifice legea descentralizării şi să corecteze prevederile declarate neconstituţionale. Iată ce spune la RFI preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. El se teme că există riscul ca descentralizarea să nu se facă cel puţin până în 2016.

UDMR nu va semna o moţiune de cenzură pe tema descentralizării - Intreviu RFI
19.11.2013 | descentralizare

UDMR nu are de gând să semneze o moţiune de cenzură a PDL, după ce Guvernul îşi asumă marţi răspunderea în faţa Parlamentului pe legea descentralizării. O spune la RFI preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor. El precizează că argumentele PDL sunt "politicianiste".

Anchetarea CEC de către Parlament nu este oportună - Interviu RFI
19.11.2013 |

Anchetarea CEC Bank de către o comisie parlamentară este un demers legal, dar inoportun, declară la RFI preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. El spune că Ministerul de Finanţe este cel care ar trebui să facă o anchetă privind modul în care Ioana Băsescu a luat un credit pentru terenul agricol din judeţul Călăraşi.

Kelemen Hunor: Orice partid doreste sa guverneze - Interviu Ziare.com
08.10.2013 |

USL-ul trece prin momente in care pare la un pas de despartire. Pe margine, in opozitie, stau insa partide care ar putea da greutate unei alte aliante de guvernare. Kelemen Hunor, presedintele UDMR, nu neaga ca UDMR-ul ar vrea sa intre la guvernare. Cu cine se are insa mai bine din binomul PSD-PNL?