UDMR: Pe lângă securitatea internă a Uniunii Europe și reforma spațiului Schengen, trebuie să ne concentrăm mai mult pe prioritatea “Europa valorilor comune”.

13.12.2018 | Camera Deputaţilor
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


UDMR: Pe lângă securitatea internă a Uniunii Europe și reforma spațiului Schengen, trebuie să ne concentrăm mai mult pe prioritatea “Europa valorilor comune”.

“Pornind de la respectarea drepturilor fundamentale ale omului, continuând cu crearea cadrului legislativ de asigurare și respectare a drepturilor minorităților naționale, de la  păstrarea și reabilitarea patrimoniului construit, până la aprecierea diversității patrimoniului cultural, dorim acordarea unei atenții sporite comunităților noastre. Dorim ca deciziile luate pe scena europeană să deservească cetățeanul european, familia, tradițiile”, a subliniat deputatul UDMR, președintele Comisiei pentru Politică Externă a Camerei Deputaților, Bíró Rozália, în discursul susținut, miercuri, 12 decembrie, în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului României, cu ocazia prezentării, de premier, a priorităților președinției române la Consiliul Uniunii Europene. 

Referitor la perioada de șase luni în care România va deține statutul de lider european, președintele Comisiei pentru Politică Externă a Camerei Deputaților, Bíró Rozália a subliniat că grupul parlamentar al UDMR nu dorește doar o informare periodică din partea guvernului, așa cum a anunțat doamna prim ministru. “Noi dorim o colaborare permanentă între parlamentari și miniștri, care să fie mult mai consistentă și eficientă decât a fost până în prezent. Singura modalitate prin care putem să avem o președinție de succes, un succes pentru Europa - dar un succes și pentru România, este aceea de a avea - și aici  vorbim atât de activitățile Guvernului, cât și de dimensiunea parlamentară a evenimentelor derulate -  o singură voce, o singură voință cel puțin în timpul președinției, de a întării imaginea pozitivă a României, pe plan european și internațional, de a realiza proiectele prioritare ale țării și de a construi astfel un viitor mai bun pentru copiii noștri”, a subliniat președintele Comisiei pentru Politică Externă a Camerei Deputaților.

 

Deputatul UDMR a mai precizat că, în perioada președinției rotative este de dorit “să dezvoltăm o politică de coeziune, care să răspundă nevoilor sporite de convergență economică, socială și teritorială a întregii Europe, o consolidare a Pieței Interne pentru o viziune post 2020, o politică agricolă comună consolidată, precum și o abordare cuprinzătoare a migrației, astfel încât răspunsurile rezultate să fie adecvate provocărilor legate de acest fenomen îngrijorător”.

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.