UDMR a votat moțiunea împotriva ministrului de Externe

11.06.2019 | Actualitate politică
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


UDMR a votat moțiunea împotriva ministrului de Externe

UDMR este de acord cu majoritatea obiecțiilor formulate legate de activitatea Ministerului de Externe și a ministrului de resort, a declarat, marți, senatorul UDMR, Novák Csaba Zoltán, după ce legiuitorii UDMR au votat în plen în favoarea moțiunii înaintate împotriva ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu.

Membru al Comisiei pentru politică externă a Senatului, acesta a adăugat că ministrul este responsabil pentru organizarea defectuoasă a alegerilor europarlamentare în circumscripțiile din străinătate, iar comunitatea maghiară este indignată și de modul în care Ministerul de Externe a gestionat situația cimitirului din Valea Uzului. ”Au fost încălcate prevederile unui acord internațional între cele două guverne, al României și Ungariei, privind cimitirele militare. Responsabilitatea de a atrage atenția Guvernului României la respectarea acestui acord ar fi fost a Ministerului de Externe, care nu și-a îndeplinit îndatorirea în această situație. Condamnăm, în același timp, și refuzul ministerului de a purta un dialog, în spiritul parteneriatului strategic, cu partea ungară în vederea soluționării acestei situații fără precedent în Europa”, a subliniat senatorul UDMR.

Un alt eșec răsunător al diplomației românești, a subliniat Novák Csaba Zoltán, este pierderea, de către România, a poziţiei de membru nepermanent în Consiliul de Securitate ONU pentru perioada 2020-2021. ”Trebuie să constatăm că după îndeplinirea unor obiective majore ale României, aderarea la NATO și UE, politica externă română a intrat într-un declin”, a conchis senatorul UDMR.

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.