UDMR a demarat procesul de desemnare a candidaților pentru alegerile parlamentare

26.08.2016 | Alegeri parlamentare

„Organizațiile județene ale UDMR vor definitiva, până la data de 26 septembrie, în cadrul ședințelor de delegați județeni, ordinea pe listele de candidați la alegerile parlamentare”, a declarat joi, Kovács Péter, președinte executiv UDMR. El a mai adăugat că prima întrunire în acest scop are loc vineri în județul Sălaj unde se va decide prin vot secret cine vor fi candidații UDMR din județ la Senat și Camera Deputaților.

Kovács Péter și-a exprimat speranța că rezultatele deciziilor din luna septembrie vor reflecta ideea de reconfigurare anunțată de UDMR la Congresul din aprilie 2015, dorința de schimbare a clasei politice. Iar reînnoirea presupune ca, la apropiatele alegeri parlamentare, UDMR să aibă mai mulți candidați noi, devotați și profesioniști pe locurile eligibile din mai multe județe.

În procesul de desemnare a candidaților sprijinim oamenii noi, specialiști în diverse domenii profesionale, care au proiecte viabile, își asumă munca de reprezentare a comunității maghiare și pot face față cu succes competiției electorale”, a subliniat Kovács Péter.

Președintele executiv UDMR a menționat că reacțiile din teritoriu la acest demers sunt încurajatoare, astfel încât mai multe persoane care și-au semnalat intenția de a candida vor fi promovate și la nivel central.

Referindu-se la calendarul perioadei imediat următoare, Kovács a declarat că, după data de 26 septembrie, la finalul procedurii de desemnare a candidaților, UDMR va demara, în prima jumătate a lunii octombrie, etapa de strângere a semnăturilor, urmând apoi o campanie de prezentare a obiectivelor și rezultatelor Uniunii.

O atenție sporită va fi acordată și mobilizării electoratului, respectiv conștientizării privind folosirea drepturilor lingvistice.

La alegerile parlamentare, din partea Uniunii pot candida numai persoanele care nu au avut legături cu serviciile de informații. UDMR va avea candidați în toate județele țării, inclusiv în București, și în circumscripțiile din afara țării.