Kelemen Hunor: UDMR condamnă actele de violență de orice natură

01.12.2015 | Actualitate politică

Kelemen Hunor: UDMR condamnă actele de violență de orice natură

Uniunea Democrată Maghiară din România condamnă intenția actului de violență care, conform informațiilor apărute în presă, urma să fie pus în practică de către președintele filialei din Târgu Secuiesc a „Mișcării Tinerilor din 64 de Comitate” pe 1 decembrie, sub forma unui atentat.

„UDMR condamnă actele de violență de orice natură și se delimitează  ferm de manifestările extremiste, surse ale relațiilor tensionate dintre comunități. Considerăm că doar conviețuirea pașnică, respectul reciproc și toleranța pot călăuzi România pe calea ei spre prosperitate și spre un viitor construit temeinic de comunitățile care o alcătuiesc”, a declarat liderul Uniunii, Kelemen Hunor, adăugând și faptul că UDMR consideră instrumentele democrației parlamentare și cele al dialogului politic drept singurele instrumente legitime.

Kelemen Hunor și-a manifestat, totodată, speranța că demersurile autorităților competente vor fi corecte în ceea ce privește investigarea acestui caz.

De asemenea, preşedintele UDMR i-a îndemnat pe actorii vieții publice la o abordare calmă și responsabilă a problemei în cauză.