Interesul fermierilor maghiari din Transilvania este agricultura sustenabilă - Un document al Congresului privind Europa sustenabilă adoptat de Partidul Popular European

07.11.2018 | Partidul Popular European

La Congresul Partidului Popular European (PPE) de la Helsinki, delegații UDMR au votat pentru adoptarea documentului intitulat Europa sustenabilă, care abordează problema agriculturii ca unul dintre pilonii principali ai dezvoltării durabile. Documentul adoptat astăzi evidențiază importanța reformării Politicii Agricole Comune – a declarat europarlamentarul UDMR, Iuliu Winkler.

Potrivit PPE, sistemul de subvenții agricole al Uniunii Europene ar trebui menținut și consolidat, deoarece agricultorii europeni trebuie să beneficieze de finanțare adecvată pentru a face față provocărilor perioadei următoare. Fără o agricultură modernă, nu se poate vorbi despre securitate alimentară, iar în acest scop, agricultorii ar trebui să fie sprijiniți în continuare.

„Politica agricolă este o prioritate pentru UDMR, deoarece consideră importantă sustenabilitatea. De asemenea, dorim să lăsăm un mediu sănătos generațiilor următoare, nepoților noștri, iar cel mai probabil acest obiectiv poate fi atins dacă în centrul politicii de ajutorare se află fermele mici și mijlocii, respectiv fermele familiale, spre deosebire de agricultura industrială. Prioritățile UDMR în  Politica Agricolă Comună sunt identice cu cele ale Partidului Popular European, prin urmare am susținut adoptarea documentului Congresului", a precizat eurodeputatul UDMR. El a mai subliniat faptul că UDMR susține ferm ideea ca interesele agricultorilor din Transilvania să fie reprezentate și după 2020.

"În acest scop, trebuie să consolidăm Politica Agricolă Comună, iar în acest context, două sunt capitolele importante pentru comunitatea noastră: subvențiile pe suprafață, care permit plățile directe, și dezvoltarea rurală. Vom găsi aliați în Partidul Popular European pentru a ne atinge obiectivele”, a subliniat Iuliu Winkler