Începând cu anul școlar 2019 creșele vor beneficia de finanțare de la stat conform unei legi elaborate de UDMR

24.07.2018 | Camera Deputaţilor
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


Începând cu anul școlar 2019 creșele vor beneficia de finanțare de la stat conform unei legi elaborate de UDMR

Șeful statului a promulgat legea elaborată de UDMR, conform căreia creșele publice și private vor primi finanțare de la bugetul de stat. Conform actului normativ care intră în vigoare din anul școlar 2019-2020, sarcina finanțării sistemului de învățământ ante-preșcolar nu va reveni exclusiv administrațiilor publice locale, care se confruntă în prezent cu dificultăți în asigurarea locurilor necesare la creșe, ci aceste costuri vor fi suportate și din bugetul de stat. Vice liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, Szabó Ödön, a subliniat că a fost nevoie de această modificare legislativă pentru a asigura buna funcționare a sistemului de învățământ ante-preșcolar din România.

”Învățământul ante-preșcolar are o importanță atât din punct de vedere al dezvoltării copiilor, dar vine și în sprijinul celor care doresc să întemeieze o familie și să echilibreze viața familială și cea profesională”, a declarat deputatul din județul Bihor, adăugând că legea elaborată de UDMR are obiectivul de a încuraja administrațiile publice locale, cultele și organizațiile neguvernamentale să înființeze creșe noi și să le extindă pe cele existente pentru a asigura numărul de locuri necesar.

Szabó Ödön a precizat că ministerul de resort va avea obligativitatea de a determina un cuantum al normei de finanțare per capita și să vireze această sumă către instituțiile care întrețin creșe acreditate.

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.