Prima pagină > Evenimente > 2018.11.08
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


8.

Helsinki

UDMR participă la congresul PPE de la Helsinki

Congresul anual al Partidului Popular European va avea loc în perioada 7-8 noiembrie la Helsinki, în Finlanda. Cel mai important punct aflat pe agenda evenimentului este alegerea candidatului la președinția Comisiei Europene. Delegația UDMR este condusă de președintele Kelemen Hunor.

UDMR își propune să folosească cât mai multe posibilități pentru a discuta despre obiectivele comunității maghiare din Transilvania, despre aspectele care vor fi abordate și în campania electorală pentru alegerile europarlamentare.

În cadrul întâlnirilor programate în marja Congresului PPE, reprezentanții Uniunii vor discuta și despre inițiativa cetățenească Minority SafePack și despre scopul acestui demers. Astfel, pentru minoritățile naționale autohtone din Europa este esențial să se creeze un sistem de protecție eficient, la nivel european, care să sprijine și să respecte toți cetățenii Europei care trăiesc și generează valori în UE. Va fi abordată și tema sprijinului acordat agricultorilor și întreprinzătorilor din Transilvania, în vederea realizării investițiilor în domeniul agriculturii, al dezvoltării rurale și infrastructurii din mediul rural, precum și despre toate aspectele care contribuie la creșterea competitivității comunității maghiare din Transilvania, pentru consolidarea unui viitor stabil pe pământul natal.

Evenimentul va debuta marți, 6 noiembrie cu Adunarea Generală a PPE. Lucrările Congresului se vor desfășura în zilele de 7 și 8 noiembrie, urmând ca joi, să fie desemnat prin vot candidatul principal în cursa pentru șefia Comisiei Europene.

Reprezentanții UDMR vor participa la o serie de întâlniri cu lideri europeni, precum Dara Murphy - vicepreședintele PPE, directorul de campanie pentru alegerile europarlamentare din 2019, Marya Gabriel - comisarul european pentru economia digitală și societate, Navracsics Tibor - comisarul european pentru cultură, tineret și sport, Phil Hogan - comisarul european pentru agricultură.

Programul detaliat al Congresului poate fi accesat la adresa: https://helsinki2018.epp.eu/

Persoană de contact pentru relația cu presa: Andrea Hekman (tel. 0721297628)