Prima pagină > Evenimente > 2018.06.07
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


7.

10:45
Palatului Culturii, Târgu Mureș

Patrimoniul cultural – factor de dezvoltare regională și coeziune socială

În programul evenimentului de joi, intitulat Patrimoniul cultural – factor de dezvoltare regională și coeziune socială”, care va avea loc la Târgu Mureș, a intervenit o modificare. La conferința de presă va participa și ministrul educației, Valentin Popa.

La invitația Uniunii Democrate Maghiare din România joi, 7 iunie a.c., va fi prezent la Târgu Mureș, Comisarul european pentru educație, cultură, tineret și sport, Navracsics Tibor.

Cu această ocazie, în sala mică a Palatului Culturii din Târgu Mureș, va avea loc începând cu ora 10.45, o dezbatere cu tema „Patrimoniul cultural – factor de dezvoltare regională și coeziune socială”. Discuția, la care sunt invitați să participe și reprezentanții mass-media, se va desfășura în limbile română și maghiară.

Gazda evenimentului este președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, iar moderatorul dezbaterii va fi vicepreședintele executiv al UDMR pentru cultură, Hegedüs Csilla. Vor participa: europarlamentarul UDMR, Sógor Csaba, directorul Muzeului Județean Mureș, Soós Zoltán,  directorul Institutului Național a Patrimoniului, Ştefan Bâlici,  directorul Administrației Fondului Cultural Național, Irina Cios,  și directorul de programe al Fundației Transylvania Trust, Furu Árpád.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, comisarul european, Navracsics Tibor și ministrul Educației, Valentin Popa, vor susține o conferință de presă, la finalul dezbaterii, începând cu  ora 12.30.

Participarea la forum este gratuită dar necesită înregistrare prealabilă. Cei interesați sunt rugați ca până miercuri seara, să confirme prezența la eveniment. Înregistrarea se face accesând linkul de mai jos și completarea formularului atașat. 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc-bqTHuyYe1ekQQsRk7NTbMasRjwfkPdRHGWCsrpTJZ5YSLg/viewform