UDMR: susținem în continuare eliminarea tuturor pensiilor speciale

UDMR: susținem în continuare eliminarea tuturor pensiilor speciale

Demagogia și populismul au atins cote maxime. Eliminarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor nu este altceva decât praf în ochi pentru electorat . UDMR susține în continuare că este nevoie de eliminarea tuturor pensiilor speciale pentru toate categoriile” – a declarat senatorul Lóránd Turos la plenul reunit a celor două camere, unde s-a discutat despre modificarea statutului deputaților si al senatorilor în sensul eliminării pensiilor speciale ale aleșilor. Punctul de vedere al UDMR a fost prezentat de Lóránd Turos, liderul grupului UDMR din Senat.

„UDMR solicită abrogarea tuturor pensiilor speciale. Nu putem sprijini decât un sistem de pensii pe bază de contribuție, dar acest lucru trebuie să fie valabil în mod egal pentru toți. Pensia specială a membrilor parlamentului este de 1,38% din totalul pensiilor speciale și 74,09% din aceasta este pensia specială a judecătorilor și procurorilor. Astfel se ajunge la pensia lunară de 70 de mii de lei. În multe dintre aceste cazuri pensiile speciale se pot cumula cu salariul, uneori primit chiar de la stat. UDMR nu poate sprijini acest sistem nedrept. În mod consecvent, la fel ca în mandatul trecut, solicităm eliminarea tuturor pensiilor speciale pentru toate categoriile, nu doar 1,38 la sută din totalul pensiilor speciale”, a subliniat Lóránd Turos, liderul grupului UDMR din Senat.

Senatorul din județul Satu-Mare a atras atenția plenului reunit asupra populismului ieftin și demagogiei arătat de către partide față de electorat, în legătură cu eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor și senatorilor. „Avem nevoie de politicieni care să ia măsuri responsabile, nu populiste. UDMR în continuare va fi consecvent: solicităm eliminarea tuturor pensiilor speciale pentru fiecare categorie. Având în vedere că plenul reunit de astăzi elimină doar 1,38 % din pensiile speciale, considerăm că acest demers nu este altceva decât umilirea alegătorilor, deoarece acesta nu va aduce o schimbare semnificativă în ceea ce privește pensiile speciale. Din aceste considerent UDMR nu va participa la vot”,  a declarat senatorul Lóránd Turos.

pe aceeași temă

Hírlevél