UDMR: reglementăm legea actuală în vederea construirii drumurilor pentru ciclism

UDMR: reglementăm legea actuală în vederea construirii drumurilor pentru ciclism

UDMR a depus o propunere legislativă pentru definirea exactă și categorizarea drumurilor pentru ciclism. Benedek Zakariás, viceliderul grupului parlamentar al UDMR din Camera Deputaților, unul dintre inițiatorii propunerii legislative, susține că în actualul sistem juridic nu există o definiție clară a pistelor de biciclete, astfel autoritățile locale nu pot solicita sprijin financiar național sau de la UE pentru extinderea acestora.

Propunerea legislativă a fost elaborată de Tánczos Barna, Ministrul Mediului, Fejér László Ödön viceliderul grupului parlamentar al UDMR din Senat, Benedek Zakariás, viceliderul grupului parlamentar al UDMR din Camera Deputaților și Jakab Barna, vicepreședintele Consiliului Județean Covasna.

Deputatul UDMR, membru al Comisiei pentru infrastructură și transport, a declarat în legătură cu această propunere, că din acest moment, pistele de biciclete vor fi clasificate în trei categorii, la fel precum drumurile publice: de interes local, județean și național. Astfel, drumurile de ciclism de interes național ar fi în proprietatea statului, cele de interes județean în proprietatea Consiliului Județean, iar cele de interes local în proprietatea primăriilor. Viceliderul grupului parlamentar al grupului UDMR din Camera Deputaților a subliniat faptul că, această propunere legislativă introduce un nou concept în sistemul juridic din România, mai exact termenul de drum pentru cicliști în loc de pistă, destinat persoanelor care circulă cu bicicleta.

Datorită noilor prevederi autoritățile locale, județene și instituțiile naționale vor putea construi mai ușor drumuri pentru cicliști, care sunt importante atât din punct de vedere al protejării mediului, cât și pentru că oferă posibilitatea unei circulații sănătoase și sigure – a declarat Fejér László Ödön, viceliderul grupului parlamentar al UDMR din Senat.

 

pe aceeași temă

Hírlevél