UDMR este alături de actrița Maia Morgenstern și de Teatrul Evreiesc

UDMR este alături de actrița Maia Morgenstern și de Teatrul Evreiesc

Camera Deputaților a adoptat astăzi, 31 martie, o declarație prin care condamnă amenințările la adresa actriței Maia Morgenstern și, în același timp asigură susținerea Teatrului Evreiesc de Stat. În dezbaterea în plen, poziția UDMR a fost prezentată de deputatul Csoma Botond, liderul Grupului UDMR din Camera Deputaților.

”UDMR condamnă ferm orice discurs sau instigare la ură și își exprimă solidaritatea cu actrița Maia Morgenstern și cu Teatrul Evreiesc de Stat. Instituțiile publice au datoria de a face tot posibilul pentru a contracara astfel de situații. Deși sunt convins că antisemitismul nu caracterizează România, astfel de cazuri pot fi abordate eficient doar dacă conștientizăm, la toate nivelurile societății, importanța de a pune capăt acestor acte intolerabile, iar acest obiectiv poate fi atins printr-o educație adecvată” – a declarat Botond Csoma.

În discursul său Csoma a atras atenția asupra faptului că în perioada postdecembristă, dar și în România de azi, în multe cazuri și comunitatea maghiară este ținta atacurilor care promovează ura: ”Din păcate această ură este speculată și politic la un nivel destul de înalt. Să sperăm că aceste lucruri nu se vor repeta. UDMR solidarizează cu actorii de la teatrul evreiesc și sperăm ca autorul acestui atac va fi pedepsit”.

pe aceeași temă

Hírlevél