Parteneriat pentru viitor: Guvernul sprijină implicare societății civile în domeniul dezvoltării durabile Fotó: www.gov.ro

Parteneriat pentru viitor: Guvernul sprijină implicare societății civile în domeniul dezvoltării durabile

Secretariatul General al Guvernului prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă a lansat astăzi parteneriatul cu Asociația România Sustenabilă, care a reunit organizații reprezentative ale societății civile și ale mediului privat în Coaliția România Sustenabilă. La evenimentul de lansare au participat viceprim-ministrul Hunor Kelemen, consilierul de stat László Borbély și fondatorul Ambasadei Sustenabilității în România și reprezentantul Coaliției România Sustenabilă, Dragoș Tuță.

“Orice aspect al vieții noastre este legat de dezvoltare durabilă. Responsabilitatea unui Guvern este atât pentru contemporani, cât și pentru generațiile ce vor urma. Este nevoie de o colaborare interinstituțională pentru implementarea Strategiei Naționale pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030 iar astăzi mai facem un pas înainte prin semnarea acestui acord cu reprezentanții societății civile. Avem tot interesul ca, în anii care urmează, investițiile și schimbările să aibă la bază cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă. ”, a declarat viceprim-ministrul Kelemen Hunor.

Acordul “Parteneriat pentru viitor” contribuie la consolidarea implementării eficiente în țara noastră celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale Agendei 2030, transpuse în România prin Strategia Națională pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030, demers ce necesită sprijinul și implicarea tuturor actorilor din societate.

“Lansăm astăzi un parteneriat deschis cu societatea civilă, pentru o Românie durabilă în care credem cu tărie. Am fost și suntem permanent deschiși către dialog și muncă în echipă cu toate segmentele societății. Luni vom avea deja prima întâlnire de lucru cu membrii coaliției. Dacă vrem o viață mai bună pentru noi și pentru generațiile viitoare, trebuie să luăm decizii în consecință, adaptate la nevoile tuturor cetățenilor.”, a declarat László Borbély, consilier de stat, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

Coaliția România Sustenabilă are până în acest moment aproximativ 50 de organizații membre din societatea civilă și mediul privat. “Coaliția România Sustenabilă este principalul instrument prin care promovăm și punem în practică colaborarea la Ambasada Sustenabilității în România. Iar noi, la Ambasada Sustenabilității,  promovăm modelul economic în care companiile, prin parteneriate cu Guvernul, instituțiile guvernamentale și organizațiile non-profit, rezolvă probleme sociale și de mediu fără a-și sacrifica eficiența economică.”, a declarat Dragoș Tuță.

Reprezentantul Coaliției România Sustenabilă (CRS) a făcut apel către reprezentanții mediului guvernamental să implice CRS și membrii săi în “toate dezbaterile și deciziile privind dezvoltarea durabilă din responsabilitatea fiecărui minister și fiecărei instituții guvernamentale”, întrucât “procesul de consultare și dialogul sunt baza oricărei dezvoltări durabile pe termen lung”.

Procesul de aderare la Coaliție “este unul simplu, online, pe site-ul organizației, www.ambasadasustenabilitatii.ro. Iar membrii, odată veniți alături de noi au o punte de dialog cu guvernul pe aceste teme de sustenabilitate”, a subliniat acesta.

pe aceeași temă

Hírlevél