Kelemen Hunor: Pentru prima dată după mulți ani am convingerea că relațiile interguvernamentale româno-maghiare pot fi îmbunătățite considerabil

Kelemen Hunor: Pentru prima dată după mulți ani am convingerea că relațiile interguvernamentale româno-maghiare pot fi îmbunătățite considerabil

Ministrul Comerțului Exterior și al Afacerilor Externe al Ungariei, Szijjártó Péter a fost prezent joi, la București, într-o primă vizită oficială de după investirea noului guvern. Oficialul ungar a fost primit la Palatul Victoria și de vicepremierul României, Kelemen Hunor. La întâlnire a participat și ministrul mediului, apelor și pădurilor, Tánczos Barna.

Szijjártó Péter și Kelemen Hunor au vorbit, în cadrul întâlnirii, despre perspectivele relațiilor bilaterale româno-maghiare și despre posibilitatea de îmbunătățire ale acestora.

Vicepremierul a subliniat că întărirea relațiilor bilaterale este importantă din perspectiva cetățenilor ambelor state, România și Ungaria, iar astăzi au fost discutate, cu precădere, aspecte privind cooperarea economică și energetică, dezvoltarea infrastructurii și problemele actuale  ale comunității maghiare. Kelemen Hunor consideră că prezența UDMR în Guvern și îmbunătățirea relațiilor bilaterale îi ajută și pe maghiarii din România să se simtă ca acasă pe pământul natal și să își planifice un viitor sigur aici. „Pentru prima dată după mulți ani am convingerea că există o oportunitate și o perspectivă reală să îmbunătățim relațiile interguvernamentale de ansamblu dintre România și Ungaria, dar și pe cele din domeniile specifice”, a subliniat Kelemen Hunor.

pe aceeași temă

Hírlevél