Cseke Attila: avem nevoie de descentralizarea administrației publice și de construcția de noi creșe

Cseke Attila: avem nevoie de descentralizarea administrației publice și de construcția de noi creșe

Descentralizarea, recuperarea decalajelor de dezvoltare între regiuni, județe și în interiorul acestora, și, pe lângă continuarea proiectelor PNDL, construcția de noi creșe vor fi prioritățile Ministerului Dezvoltării, al Lucrărilor Publice, și al Administrației – a declarat Cseke Attila la audierile din Comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Candidatul la funcția de ministru a spus: ”Eu cred în descentralizare. Cunosc situația dinaintea și de după descentralizare, pentru că în timpul mandatului meu de ministrul al sănătății s-a descentralizat sistemul sanitar, ceea ce a condus la dezvoltarea spitalelor. Este nevoie de descentralizare și în administrația publică, pentru a eficientiza serviciile oferite cetățenilor.”

Cseke Attila a afirmat că susține Programul Național de Dezvoltare Locală și finalizarea cât mai rapidă a măsurilor prevăzute de aceasta în interesul dezvoltării comunităților locale. 

Candidatul ministerial propus de UDMR și coaliția de guvernare a subliniat importanța măsurilor capabile să răspundă punctual unor nevoi ale societății. ”România este codașă în Uniunea Europeană în ceea ce privește locurile disponibile la creșe pentru cei mici. Conform datelor Eurostat doar trei la sută dintre copiii din România cu vârsta de sub trei ani au loc la creșă. Avem 368 de creșe în țară, ceea ce înseamnă în medie mai puțin de 10 în fiecare județ. Pentru a încuraja tinerii să întemeieze familii, și pentru a ajuta tinerele mame la întoarcerea pe piața forței de muncă, vom construi creșe noi”- a spus Cseke Attila.

pe aceeași temă

Hírlevél