Cseke Attila: Ministerul Dezvoltării a finalizat toate apelurile de proiecte finanțate prin PNRR din cadrul jaloanelor asumate

Cseke Attila: Ministerul Dezvoltării a finalizat toate apelurile de proiecte finanțate prin PNRR din cadrul jaloanelor asumate

”Bugetul alocat apelului de proiecte pentru Componenta 11 - Turism și cultură din Planul Național de Redresare și Reziliență a fost integral accesat”, a anunțat Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației.
Pe 11 decembrie, la ora 23.59, când s-a încheiat apelul de proiecte pentru această componentă, bugetul de 247,5 milioane de euro a fost depășit, iar ministerul a primit 17 de cereri de finanțare, în valoare totală de 685.466.588,17 euro, pentru amenajarea a 6.982 km de trasee cicloturistice.
Astfel, în cadrul Priorității de Intervenție 1 – Trasee mixte, autoritățile administrației locale au depus 10 cereri de finanțare, în valoare totală de 643.635.300 de euro pentru amenajarea a 6.556 km trasee cicloturistice. 
Pentru realizarea de trasee cicloturistice pe digurile cursurilor de apă administrate de Administrația Națională ”Apele Române” (ANAR) sau de structurile teritoriale ale acesteia, în cadrul Priorității de Intervenție 2 – Trasee pe  diguri, au fost depuse 7 cereri de finanțare, în valoare totală de 41.831.288,17 euro, pentru amenajarea a 426,08 km trasee cicloturistice.
Ne propunem ca până pe 18 decembrie 2022 să evaluăm toate cererile de finanțare depuse, urmând ca, pe 19 decembrie 2022, să se publice rezultatul evaluării.
Cu un buget de 247,5 milioane de euro, în cadrul acestei componente, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației va asigura amenajarea a 3.000 km trasee cicloturistice, în vederea creșterii accesibilizării zonelor turistice. 
Traseele cicloturistice vor permite României să participe și să contribuie la reconfigurarea rețelei europene de trasee EuroVelo și a diverselor trasee cicloturistice internaționale.  
Odată cu încheierea acestui apel, Ministerul Dezvoltării a finalizat toate apelurile de proiecte finanțate prin PNRR din cadrul jaloanelor asumate, a precizat ministrul Cseke Attila.

pe aceeași temă

Hírlevél