Bugetul Ministerului Dezvoltării este de 7,15 miliarde de lei față de 5 miliarde de lei la începutul anului 2020

Bugetul Ministerului Dezvoltării este de 7,15 miliarde de lei față de 5 miliarde de lei la începutul anului 2020

Bugetul Ministerului Dezvoltării este de 7,15 miliarde de lei față de 5 miliarde de lei la începutul anului 2020 – a anunțat ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila. Ministrul a declarat: ”Acest buget este unul care ne permite să dezvoltăm. Preconizăm că vom finaliza, în anul 2021, 237 de obiective construite prin Compania Națională de Investiții, și 1.152 de locuințe noi pentru tineri, prin ANL, de exemplu”.

În timpul dezbaterii parlamentare a legii bugetului statului Cseke Attila a spus: ministerul va demara, pe lângă proiectele aflate în derulare, și programe noi de dezvoltare. Astfel, va fi extinsă rețeaua de creșe din România. Ministrul a subliniat: au fost făcute planurile conceptuale pentru cele trei tipuri de clădiri de creșe, iar până la sfârșitul acestui an se va începe construcția acestora. ”Avem nevoie de creșe, pentru că România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul de locuri disponibile în creșe. Nici patru la sută dintre copii cu vârsta de până la trei ani nu au loc în cele 386 de creșe din țară, în acest moment. Dacă vrem să sprijinim tinerii să întemeieze o familie și să se stabilească în localitatea unde locuiesc, avem nevoie de mai multe creșe”, a spus ministrul.

Ministrul administrației a anunțat și un buget de aproape 380 de mililioane de lei, disponibile pentru localitățile din România, în vederea organizării lucrărilor de cadastrare și carte funciară. Ministrul a arătat: în anul 2021, se lansează o nouă etapă de finanțare (etapa VII) pentru înregistrarea sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale, de care vor beneficia 2.371 de unități administrativ-teritoriale (UAT) eligibile. Fiecare dintre acestea va primi câte 160.000 lei pentru înregistrarea gratuită a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

pe aceeași temă

Hírlevél