77 de noi proiecte finanțate prin PNRR au fost aprobate de Ministerul Dezvoltării

77 de noi proiecte finanțate prin PNRR au fost aprobate de Ministerul Dezvoltării

Ministerul Dezvoltării finanțează 77 de noi investiții, în 62 de localități din România, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – anunță ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Proiectele, în valoare totală de 407.313.916,65 de lei, au fost depuse în cadrul celei de-a doua runde de atragere de fonduri pe componentele Valul Renovării și Fondul Local din PNRR.

Astfel, pentru Valul Renovării, au fost aprobate 28 noi proiecte, în valoare totală de 171.606.788,57 lei, depuse de 14 autorități locale pentru lucrări de eficientizare energetică și asigurarea siguranței seismice și la incendiu a unor clădiri rezidențiale multifamiliale și a unei instituții de învățământ.

Pentru Fondul Local, au fost aprobate 49 de noi proiecte, în valoare totală de 235.707.128,08 lei, depuse de 48 de autorități locale, pentru proiecte care vizează reabilitarea și eficientizarea energetică a unor instituții publice, asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, realizarea de sisteme inteligente de management local, piste pentru biciclete, achiziționarea de mijloace de transport electrice, precum și construirea de locuințe pentru specialiștii din sănătate și învățământ.

Lista proiectelor finanțate este disponibilă la secțiunea Dezvoltare teritorială, subsecțiunea PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență a paginii Ministerului Dezvoltării: https://www.mdlpa.ro/pages/pnrr

pe aceeași temă

Hírlevél